Binnenmilieu

Home /  Diensten /  Binnenmilieu

Gezond Wonen & Werken

Heeft u vaak last van hoofdpijn, concentratieproblemen of verkoudheidsklachten in huis of op uw werkplek? Voelt het klimaat in de ruimte niet als aangenaam? Ziet u schimmels of zilvervisjes, dan is dit vaak een signaal dat er iets mis is in het klimaat in de ruimte.
Veel gezondheidsproblemen ontstaan vaak door een slecht binnen milieu. Wilt u weten waar uw klachten vandaan komen? Met een binnen milieuonderzoek probeert Bouwcentrum Advies de oorzaak van uw klachten te achterhalen.

Wat is binnenmilieu?


Het binnenmilieu is het milieu binnen een in een ruimte waar men werkt, leert of verblijft. Dan kun je denken aan de woning, een kantoorgebouw of school. Omdat het milieu binnen wordt beïnvloed door het milieu buiten Doet Bouwcentrum altijd onderzoek in de woning en daarbuiten. Het milieu binnen is, door bewoning, over het algemeen slechter dan het milieu buiten.

Microbiologische vervuiling


Als we het over binnenmilieuproblemen hebben, dus in afgesloten ruimtes, dan kunnen bepaalde gevaarlijke stoffen of organismen als schimmels, huisstofmijt en dergelijke niet weg. Deze worden ingeademd met als gevolg gezondheidsklachten. Het ontstaan van klachten kan met onschuldige klimaat gerelateerde problemen te maken hebben zoals luchtvochtigheid, CO2 en temperatuur parameters. Indien deze extremen hebben dan heeft dat grote invloed op zowel behaaglijkheid als de gezondheid in de ruimte waar je verblijft.

Hoe ontstaat een slecht binnenmilieu?


Het binnenmilieu is een heel breed begrip en zegt dus nog meer dan luchtkwaliteit en behaaglijkheid in een ruimte van een gebouw enz. Er zijn diverse oorzaken te benoemen. Slechte bouw, omgeving met veel verkeer welke fijnstof in het gebouw laat komen. Slechte ventilatie door geen of slecht functionerende luchtbehandeling. Slechte hygiëne in een gebouw of luchtkanalen. Zo zijn er nog meerdere oorzaken te vinden.

Bouwcentrum, alle aspecten in huis


Bouwcentrum heeft zich gespecialiseerd in het binnen milieu en kan u helpen bij onderzoek naar het binnen milieu en dit compleet in beeld te brengen. Wij onderzoeken niet alleen maar geven u ook advies om het binnen milieu te verbeteren. Afsluitend van het onderzoek ontvangt u onze bevindingen met conclusie en advies. Ons onderzoek met advies moet u verder brengen en problemen helpen oplossen.

Neem contact met ons op

Schiekade 830
Postbus 299
3000 AG Rotterdam

+31 (0)10 243 01 76

info@bouwcentrum-advies.nl

Tags

# Bouwadvies Centrum
# Schade onderzoek
# Bouwtechnische keuringen
# Bouwfysica
# Binnenklimaat
# Expertisecentrum
# Rotterdam